Eileen Free

Het Eileen Free abonnement is een gratis kennismakingsabonnement

 • Kennismakingsabonnement
 • Altijd en overal toegangelijk
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week
 • 1 maand GRATIS op proef!
Aanmelden voor Eileen Free

Eileen Premium

Het Eileen Premium abonnement biedt altijd en overal toegang tot de service van Eileen

 • Full service jaarabonnement
 • Altijd en overal toegangelijk
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week
 • 1 jaar onbeperkt bellen
Aanmelden voor Eileen Premium

Eileen Exclusive

Speciaal voor bedrijven en organisaties is er het Eileen Exclusive abonnement.

 • Eileen dienstverlening op maat
 • Geheel volgens wensen van de klant
 • Benefit voor medewerkers of klanten
 • White label mogelijkheden
Aanmelden voor Eileen Exclusive

Mobiliteit

Romantische treinstationnetjes

Je kent ze ongetwijfeld uit tranentrekkende afscheidsscènes uit verschillende films, mooie romantische treinstationnetjes! Boekingswebsite Hotels.com selecteerde de vijf meest romantische treinstations in Europese hoofdsteden.


Antwerpen Centraal, Antwerpen 
Er zijn meer dan 25.000 reizigers en meer dan 500 treinen die dagelijks aankomen en vertrekken vanaf Antwerpen Centraal. Naast het grote volume is dit treinstation ook één van de fraaiste stations ter wereld. De lokale bevolking noemt het Belgische station ook wel ‘de Kathedraal van de Spoorwegen’ vanwege de indrukwekkende koepel van het gebouw. Antwerpen Centraal opende in 1895 haar deuren en in de afgelopen jaren is het station grondig gerenoveerd. Het station heeft nu drie niveaus en bevat tevens een ondergronds gedeelte. Op deze historische plek is dus ruimte genoeg om met betraande ogen een partner passend uit te zwaaien.

Gare du Nord, Parijs 
Gare du Nord is gebouwd tussen 1861 en 1865 en sindsdien is het station één van de belangrijkste verkeersknooppunten van Parijs. Het station in het hart van Frankrijk staat ingeschreven in het monumentenregister. Gare du Nord wordt gekenmerkt door een 19de-eeuwse architectuur met afwisselend gebruik van ijzer en glas. De gevel van het monument wordt gemarkeerd door 23 standbeelden, welke de 23 grote steden symboliseren, waar de oorspronkelijke treinreizen naar toe leidden. Gare du Nord is een gebouw vol charme in de stad van de liefde en heeft alle ingrediënten voor een romantisch vaarwel.

King's Cross Station, Londen
In 1852 opende in London het King’s Cross station en nog steeds is dit in Victoriaanse stijl gebouwde station van Lewis Cubitt één van de grootste treinstations van London. Het drukke knooppunt verbindt het openbaar vervoer van de metropool. Vanwege de toenemende reizigersaantallen en organisatie van de Olympische Spelen, werd in 2012 de gehele infrastructuur gerenoveerd. Om een vleugje ‘magie’ toe te voegen aan het Britse station, bereikt men - net zoals ’s-Werelds beroemdste tovenaar Harry Potter - via Platform 9 ¾ de fantasiewereld van Zweinstein. King’s Cross ademt die magie en vormt dan ook een prachtig decor voor een afscheid vol emoties.

Centraal station, Amsterdam
Het Amsterdamse Centraal Station, ook wel Amsterdam Centraal, werd gebouwd tussen 1881 en 1889. Het is een geslaagde kruising van de neorenaissance en neogotische bouwstijl, wat het Nederlandse station één van de mooiste historische monumenten van de stad maakt. De structuur is gefundeerd op meer dan 8.000 houten palen, die drie kleine eilanden samenvoegen tot één stationseiland. Opmerkelijk is de voormalige wachtkamer ‘Nouveau’ voor de Eerste Klasse boven spoor 2. Grand Café Restaurant heeft zich nu in deze ruimte gevestigd en waar kan men beter een geliefde laatste afscheidswoorden toefluisteren dan boven een kop koffie in het Grand Café?

Bahnhof Friedrichstrasse, Berlijn
Naast de functionele waarde van dit in 1882 geopende Duitse station, heeft het ook een belangrijke rol gespeeld in de periode van de de bouw van de Berlijnse muur. Bahnhof Friedrichstrasse was het laatste station voor de grens met West-Berlijn. Deze grens werd onder meer aangegeven door de omstreden muur die deze formeel ‘gedemiltaliseerde viersectorenstad’ scheidde in een Sovjet- en Amerikaans/Brits/Frans gebied. Het station was de omgeving van pijnlijke scheidingen tussen familieleden, geliefden en vrienden, die aan weerskanten van de muur woonden. Het dichtbijgelegen gebouw, wat als controlepost diende, werd daarom omgedoopt tot ‘Tränenpalast’, oftewel Tranenpaleis. Afscheid nemen tegen de schrille achtergrond van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en later de Koude Oorlog is hier dus al menig keer gedaan.

Ga terug