Eileen Free

Het Eileen Free abonnement is een gratis kennismakingsabonnement

 • Kennismakingsabonnement
 • Altijd en overal toegangelijk
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week
 • 1 maand GRATIS op proef!
Aanmelden voor Eileen Free

Eileen Premium

Het Eileen Premium abonnement biedt altijd en overal toegang tot de service van Eileen

 • Full service jaarabonnement
 • Altijd en overal toegangelijk
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week
 • 1 jaar onbeperkt bellen
Aanmelden voor Eileen Premium

Eileen Exclusive

Speciaal voor bedrijven en organisaties is er het Eileen Exclusive abonnement.

 • Eileen dienstverlening op maat
 • Geheel volgens wensen van de klant
 • Benefit voor medewerkers of klanten
 • White label mogelijkheden
Aanmelden voor Eileen Exclusive

Het Nationale Automobilisten Onderzoek

Automobilist positief over plannen kabinet

Automobilisten staan zeer positief tegenover de mobiliteitsplannen van het kabinet-Rutte-Verhagen. Dit komt naar voren uit de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek van Eileen.

Zo vinden bijna 88% van Nederlandse automobilisten het een prima plan om de spitsstroken buiten de spits open te stellen en vindt ruim 70% van de automobilisten het een goed idee om de maximumsnelheid te verhogen van 120 naar 130 kilometer per uur.

Spitstroken ook buiten de spits open
Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft geopperd om spitsstroken ook buiten de spits open te stellen, om het verkeer beter te laten doorstromen. Bijna 88% van de automobilisten vindt dit een prima plan! Bijna vier op de tien automobilisten (37,3%) vindt zelfs dat dit gelijk overal moet gebeuren. Ruim een derde van de automobilisten (36,4%) vindt dit een goede maatregel voor een betere doorstroming van het verkeer. Mannen vinden vaker dat deze maatregel overal gelijk moet worden ingevoerd, terwijl vrouwen het vaker een prima maatregel vinden om het verkeer beter door te laten stromen.

Directe verhoging maximum snelheid
Ook de proef die minister Schultz van Haegen wil starten op een aantal trajecten, om te zien of een hogere maximum snelheid naar 130 kilometer per uur haalbaar is, wordt door autorijdend Nederland positief ontvangen. Bijna vier op de tien automobilisten (36,1%) vindt dat deze maatregel direct op de snelwegen moet worden ingevoerd. Twee op de tien automobilisten (21,5%) vindt dat de verhoging van de maximumsnelheid alleen op bepaalde wegen moet worden ingevoerd. Nog eens 12,7% van de respondenten geeft aan dit prima te vinden, echter op bepaalde wegen en op bepaalde tijden.

Geen kilometerheffing
Het lijkt erop dat het nieuwe kabinet de kilometerheffing niet meer gaat invoeren. Ruim de helft van de automobilisten (50,7%) beschouwt dit als goed nieuws. De meest gehoorde argumenten voor dit goede nieuws zijn: ‘het was gewoon een melkkoe van de overheid’ (22,3%) en ‘het systeem is omslachtig en onnodig ingewikkeld’ (21,9%). Op de vraag of er alsnog een referendum moet komen over de kilometerheffing, antwoordt bijna zes op de tien automobilisten (57,1%) ‘Nee’. Vooral mannen hebben geen behoefte aan een referendum. Vorig jaar gaf een meerderheid van de automobilisten (56,0%) nog aan een referendum te willen over de kilometerheffing.

Bron: Eileen, Het Nationale Automobilisten Onderzoek 2011

Ga terug